Färjestaden

Lär känna Färjestadens historia och samhället vid Kalmarsund

Färjestaden som grundades på 1300-talet har utvecklats till Ölands nya riviera med sin hamnplan med restauranger. Följ med på en spännande vandring i ett samhälle som har något för hela familjen. Vi tittar på historiska byggnader och förstår bättre varför Färjestaden ser ut som det gör, lyssnar på berättelsen om dåtidens färjetrafik, emigrationen  och järnvägens betydelse för Öland. Avslutning vid Färjestadens “hjärta”, Kråkeskärs skans och dess historia. 

Tidsåtgång: 1 timme
Priser
200kr/person
7 – 12 år 100 kr/barnVandra längs randen av Kalmarsund

Färjestaden är platsen som möter Kalmarsund. Följ med vid kajkanten, beundra den fantastiska utsikten och lyssna en stund på berättelser om hur man redan på 1600-talet planerade en fast förbindelse över sundet, färjetrafiken genom århundradena och om när ölänningarna tog sitt sista steg på Öland på väg till USA för att aldrig mera komma tillbaka. Fundera över – Var landsteg Linné egentligen och hur högt kommer vattnet att stiga om 100 år?

Tidsåtgång: 1 timme
Priser
200kr/person
7 – 12 år 100 kr/barnFölj med från Färjestadens historiska rötter in i framtiden

Färjestaden är en historisk plats som har utvecklats till ett modernt samhälle. Följ med på en intresseväckande vandring där vi även tittar på Färjestaden in i framtiden. Havsnivåhöjning, bostäder och trafik, allt är av intresse för möjligheternas samhälle vid Kalmarsund

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.