Världsarvet Södra Ölands jordbrukslandskap

Hulterstad

Följ med en engagerad lokalguide till Hulterstad, känn historiens vingslag i den öländska radbyn som innehåller allt av Världsarvet. Radby, alvaret, sjömarker och åkrar men också gravar från bronsåldern och minnen från Kronans förlisning.
Lyssna till spännande berättelser om varför Linné inte tyckte om Hulterstad och varför strandriddare patrullerade och bevakade vrakgods. Vi får också veta vad som egentligen hände ute på Östersjöns vatten vid middagstid en sommardag för 350 år sedan.

Tidsåtgång: 1 timme


Skärlöv

Stora alvaret har en unik växtlighet, här möts växter från hela världen och några, t ex Ölandssolvändan har alvaret som enda växtplats i hela världen. Klimatet och berggrunden av kalksten har skapat en natur utan motstycke. På alvaret finns också urgamla hålvägar som vi följer ett stycke. Vid den gamla järnvägsvallen finns ruiner efter en banvaktsstuga som minner om en annan tid. Lyssna på berättelser om människor som lyckats livnära sig här i denna karga miljö och också om alla de som emigrerade för att finna lyckan på andra sidan Atlanten.

Tidsåtgång: 2 timmar

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.